0

De beste foto's voor logo's

Het ontwerpen van een logo is geen sinecure. Niet alleen moet je creatief zijn in het ontwerp, je moet het ook relevant maken voor het merk en het beeld dat het bedrijf wil uitstralen, en dat alles in een paar regels.

Om dit te doen, zijn er de laatste tijd steeds meer achtergrondafbeeldingen voor logo's opgedoken, die meer sfeer toevoegen rond het logo zelf. Foto's voor logo's zijn dus steeds populairder geworden en worden nu vaak gebruikt door ontwerpers bij het werken aan de huisstijl van bedrijven.

Een logo maken met stockfoto's is vrij eenvoudig omdat je online gemakkelijk kant-en-klare foto's in hoge resolutie kunt downloaden. Bovendien zijn er foto's van echt hoge kwaliteit voor professionals op de markt.

Dus wat zijn de beste foto's voor logo's en welke is de juiste voor uw doel?


1. Landschap foto's

Er is een reden waarom reisfoto's zo populair zijn. Foto's van prachtige landschappen hebben de kracht om de blik te trekken en ons te doen dromen. Aangezien foto's van bergen en bossen bovendien met de natuur te maken hebben, zijn ze vaak synoniem met de bescherming van het milieu.

Uw logo combineren met een afbeelding van een landschap kan dus vele voordelen hebben. Enerzijds trekt u de aandacht van potentiële klanten, anderzijds wordt uw merk geassocieerd met een groener imago.

Het werk van "Folia Scandinavica Posnaniensia" is een perfect voorbeeld voor deze theorie.

scandinavia logo by uniforma studios featuring landscape pictures

Credit: Uniforma Studios

Het witte logo had ook met een eenvoudige zwarte achtergrond gemaakt kunnen worden, maar door deze impactvolle foto van mistige bergen toe te voegen, ziet het logo er hier echt intens uit en brengt het een ander element naar het merk. Je begrijpt meteen dat het bedrijf draait om de natuur en de prachtige Scandinavische landschappen.

 

2. Bloemen foto's

Bloemen worden vaak geassocieerd met elegantie, schoonheid en vrede. Daarom worden ze vaak gebruikt door mode- en schoonheidsbedrijven naast hun logo. De sleutel is om een beeld te laten zien dat relevant is voor de industrie, of voor het gewenste merkimago.
In het werk van Alina Khasanova voor "Flores" bijvoorbeeld weerspiegelen de klaprozen op de achtergrond perfect het rood en wit van het logo en voegen ze een nieuwe dimensie toe aan het merk.

flores logo by anima khasanova featuring flower pictures
Credit: Alina Khasanova

Vooral in combinatie met het verfijnde lettertype creëren zowel de afbeelding als het logo een verfijnde maar rustgevende sfeer rond het bedrijf.


3. Foto's van mensen

Foto's van mensen maken je merk relatable. Iedereen kan meteen zien wat je merk voor hen kan betekenen of in wat voor stemming ze zouden zijn na het gebruik van je producten. Het "Orsay" logo gemaakt door Anastasia Korsakova bijvoorbeeld, toont een vrouw die eenvoudige sieraden draagt.

orsay logo for jewelry brand featuring woman picture

Credit: Anastasia Korsakova

Hoewel we geen erg opvallend product zien (een eenvoudige halsketting en oorbellen) wordt duidelijk gemaakt dat Orsay een luxe juwelenmerk is. De stijl van de foto verkoopt het bijzonder goed. Door het gebruik van een zwart-wit foto van een vrouw in wat we ons kunnen voorstellen als een chique jurk.

Het gebruik van stockfoto's is bijzonder geschikt voor dit soort logo's omdat u geen duur model, dure set of professionele fotograaf nodig hebt. Aangezien er zoveel afbeeldingen online beschikbaar zijn, is het gemakkelijk om er een te vinden die niet overal al gebruikt is, en die je zelfs mogelijk exclusieve beeldrechten kunt krijgen.

 

4. Tropische achtergronden

Het tropische thema wordt zeer gewaardeerd op het gebied van design. Veel restaurants, modemerken en juweliersbedrijven adopteren de stijl uiteindelijk voor hun huisstijl. Waarom? De donkergroene kleuren van tropische bladeren hebben de neiging om niet alleen het onderwerp te benadrukken, maar het ook elegant te laten aanvoelen. Het werk van Santiago Kunst is een perfect voorbeeld van hoe tropische achtergronden kunnen worden gebruikt voor prachtige logo's.

Credit: Santiago Kunst

De contrasten tussen de fijne lijnen van het logo, het lettertype, en de volumineuzere groene bladeren passen perfect bij elkaar, en zorgen er bovendien voor dat het merk er organisch uitziet. Geweldig voor een bedrijf dat zowel met verfijning als met de natuur geïdentificeerd wil worden, vind je niet?


5. Foto's van de atmosfeer

Soms hoef je alleen maar echt te laten zien wat klanten kunnen verwachten als ze naar je bedrijf komen. Hoe zullen ze zich voelen? Wat voor sfeer biedt u? Het "mmm food"-logo van Vish Sisters bijvoorbeeld is heel eenvoudig.

mmm food fast food logo by vish sisters featuring restaurant pictures
Credit: Vish Sisters

In plaats van een eenvoudige zwarte achtergrond, gebruikte de ontwerper een foto van het restaurant om het logo weer te geven. Het resultaat is levendig en stelt potentiële klanten in staat zichzelf in de ruimte te visualiseren. Daardoor zijn ze al betrokken bij het merk en zijn ze een stap dichter bij het consument zijn.


6. Foto's die de unieke propositie van het merk laten zien

Vooral wanneer het bedrijf in een niche-industrie werkt, is het essentieel om de unieke kracht van het bedrijf te laten zien. Het is daarom belangrijk om zeer specifiek beeldmateriaal te gebruiken, en geen generieke foto's van mensen of landschappen. Het is immers de bedoeling dat het bedrijf onmiddellijk wordt opgemerkt en herkend. Het logo van "Bleu la Soie" illustreert perfect het concept.

bleu la soie logo featuring silk background
Credit: Lucas Max Geschwind

Een van de troeven van het bedrijf zijn de luxueuze materialen en hun zwijgzame kwaliteit. Met deze zijden achtergrondafbeelding wordt het logo prachtig uitgelicht en wordt de unieke propositie van het merk meteen duidelijk.

 

7. Foto's die de dienst weergeven

Het direct tonen van uw producten en diensten kan ook een geweldige optie zijn voor een impactvol logo, zelfs als u geen zin heeft om een professionele fotograaf in te huren. Stel uzelf dus de enige vraag waarop u het antwoord al weet: wat verkoopt uw bedrijf? Geloof ons, daar is een aantrekkelijke foto voor. Neem het geval van High Hills Construction.

high hills contruction logo by mohamed adel featuring skyscraper pictures

Credit: MohaMed Adel

Hoewel het in eerste instantie niet de meest aantrekkelijke bedrijfstak is, heeft de ontwerper door het logo te combineren met een prachtige afbeelding van wolkenkrabbers een logo met impact weten te creëren.


Conclusie

Het toevoegen van een achtergrondafbeelding aan een logo is een zeer populaire manier geworden om het imago van het merk effectief over te brengen. Het kan een positieve impact hebben op je publiek, zeker als je bedenkt dat 92,6% van de mensen zegt dat de visuele dimensie de #1 beïnvloedende factor is bij hun aankoopbeslissing bron.

U moet dus uw eigen manier bedenken om uw merk in de markt te zetten. Of dat nu is met foto's van landschappen, een afbeelding die uw diensten vertegenwoordigt, of een eenvoudige achtergrond die verband houdt met het gevoel dat u wilt overbrengen.

Welke optie u ook kiest, zorg voor afbeeldingen van hoge kwaliteit voor al uw merkontwerpen, zoals uw website, flyers en campagnes op sociale media.

 

(Nov 25, 2021) Clemence Servonnat Creativiteit

Categories
Resent posts