0

Welke foto's moeten worden gebruikt om een goede flyer te maken?

Folders zijn absoluut essentieel voor elke onderneming. Hiermee kunt u uw producten en diensten snel en doeltreffend beschrijven aan nieuwe prospects, terwijl u hun iets nalaat om te bewaren. Gemakkelijk te gebruiken en te produceren, zijn ze al vele jaren een marketingklassieker en ook hun stijl is in de loop van de tijd geëvolueerd.

Vandaag de dag gaat het niet alleen om het drukken van flyers, maar ook om het maken van een boeiende flyer.
Als ontwerper heb je in je carrière waarschijnlijk al een aantal flyers gemaakt, een vrij standaard zakelijk verzoek hier. Misschien heb je je zelfs afgevraagd wat voor soort afbeelding je moet gebruiken om een overtuigende flyer te maken.

Nou, laten we maar zeggen dat na 20 jaar in de stockfotografie bedrijf, we hebben veel ontwerp trends gezien en hier zijn enkele van de meest gebruikte beelden voor flyer ontwerp:


Afbeeldingen van uw producten of diensten

Oké. Tot nu toe, geen verrassingen. Het ligt immers voor de hand dat bedrijven vaak foto's gebruiken van wat zij aanbieden op hun folders. Dit is vooral het geval wanneer bedrijven producten verkopen, is het zinvol om dit weer te geven op de flyer en de voordelen of de bijbehorende kortingen te benadrukken.

In het geval van diensten kan dit echter soms een beetje lastiger zijn. Misschien wilt u om privacyredenen geen echte foto's van uw klanten of personeel gebruiken. Het gebruik van stockbeelden kan dus een goed alternatief zijn. Ze worden vaak gebruikt door kuuroorden, gezondheidsclubs, restaurants en sportscholen en stellen u in staat te laten zien wat u doet, zonder dat u uw eigen professionele fotograaf hoeft in te huren en beeldrechtformulieren voor modellen hoeft te beheren.

Plus, omdat je in wezen foto's van professionele modellen, kunnen ze zeer aantrekkelijk zijn voor uw bedrijf, zoals deze flyer ontwerp door Shahriar Hossain.

Credit: Shahriar Hossain

Het ontwerp van deze flyer schreeuwt ons toe naar de sportschool te gaan en verrassend genoeg vinden we een plotselinge motivatie om 's morgens op te staan en te gaan sporten. Door het gebruik van sterke beelden van mensen die oefenen en ze te combineren met heldere kleuren op de flyer template, is de kunstenaar erin geslaagd om een aantrekkelijke flyer te creëren.

Afbeeldingen van mensen

Een andere manier om een effectieve flyer te maken is om foto's van mensen te gebruiken. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar het gaat erom foto's te vinden die het eindresultaat weergeven dat u wilt bereiken: mensen die blij zijn dat ze uw product/dienst/aanbod hebben gebruikt. Zo simpel is het.

Deze flyer van Mudassir Khan, bijvoorbeeld, geeft perfect weer hoe mensen zich voelen wanneer zij naar muziek luisteren.

Credit: Mudassir Khan

Het gebruik van dergelijke beelden is perfect voor een bedrijf dat muziek- en audiodiensten aanbiedt. Het kan ook worden toegepast op verschillende soorten bedrijven, of het nu gaat om foto's van een gelukkig gezin, een vrouw die enthousiast is over een Black Friday-korting, en nog veel meer!
Afbeeldingen van mannen en vrouwen maken uw bedrijf toegankelijker en stellen het in een positief daglicht.


Bedrijfsbeelden

Bedrijfsfoto's zijn een van de meest voorkomende soorten afbeeldingen gebruikt in flyer ontwerp. Dat wil zeggen, elke afbeelding die een zakelijke bijeenkomst, handdruk of andere activiteit in een professionele omgeving afbeeldt. Deze foto's zijn erg populair voor marketingbureaus of B2B-bedrijven in het algemeen. Zij tonen het professionalisme achter hun diensten en helpen het merk te identificeren als competent en betrouwbaar.

Credit: Abir Hasan

Deze flyer sjabloon door Abir Hasan, bijvoorbeeld, toont perfect hoe een goede commerciële flyer eruit ziet. Door een bedrijfsfoto te combineren met een goede uitleg van wat uw bureau voor zijn klanten kan betekenen, krijgt u het beeld dat u wilt uitstralen: dat van een betrouwbaar bedrijf.


Zwart-wit beelden

Soms zit er gewoon te veel in het ontwerp. Te veel kleuren, te veel tekst, te veel afbeeldingen... Het kan een beetje overweldigend zijn. Als er te veel informatie is, hebben mensen helaas de neiging hun belangstelling te verliezen en niet eens de moeite te nemen om het te lezen.

Door het gebruik van zwart-wit beelden in uw flyer ontwerp, weet je dat de ontvanger in staat zal zijn om zich te concentreren op wat het belangrijkste is: de boodschap. Deze flyer van Sanket Wankhade, bijvoorbeeld, brengt de essentiële informatie goed over: de promotie.

Credit: Sanket Wankhade

Het ontwerp heeft een meer minimalistische stijl en brengt de informatie die de folder nodig heeft perfect over door recht op het doel af te gaan. En door het zwart-wit beeld valt het echt op en krijgt het een originele look, vind je niet?


Foto's van wolkenkrabbers en gebouwen

Net zoals bedrijfsfoto's vaak worden gebruikt door B2B-bedrijven, worden afbeeldingen van wolkenkrabbers veel gebruikt in flyerontwerp. Aangezien wolkenkrabbers vaak worden vereenzelvigd met moderniteit en innovatie, kunnen zij helpen het merkimago met soortgelijke begrippen te associëren. Daarom gebruiken veel marketingbureaus, consultants, financiële instellingen en banken afbeeldingen van wolkenkrabbers in hun flyers.

Een uitstekend voorbeeld is het werk van Jahid Khandaker bij het ontwerpen van de flyer hieronder.

Credit: Jahid Khandaker

Met behulp van een afbeelding van een skyline van een stad, de flyer weerspiegelt perfect het idee van business development, waardoor het perfect is voor business management flyers. Het ontwerp van de flyer is aantrekkelijk en brengt de boodschap doeltreffend over op de lezer.

 

Landschap beelden

Sommigen zeggen dat je om effectief te verkopen een sfeer rond je aanbod moet creëren. Gewoon feitelijk en informatief zijn is prima, u vertelt uw klanten wat ze moeten weten. Maar het doel is om hen de behoefte te laten voelen om te kopen. Om ze geboeid te houden, moet je hun aandacht trekken en ze niet overweldigen met lange teksten die ze nooit zullen lezen. Dat is waarom we houden van de flyer ontwerp door Jahidul Islam.

Credit: Jahidul Islam

Hoewel het niet precies laat zien wat het bedrijf verkoopt, laat het u zich de voordelen ervan voorstellen door u de omgeving van het bedrijf te laten zien. Net zoals u zich ontspannen voelt als u naar een foto van een bos kijkt, kunt u zich voorstellen hoe u zich zou voelen als u besloot op het aanbod in te gaan. Als een vleugje nostalgie uit de kindertijd brengt het ontwerp u in vervoering en doet het u meer verlangen.

Conclusie

Er zijn veel manieren om een impactvolle folder te maken. Het vergt misschien wat creativiteit, maar er zijn zeker klassieke ontwerpen die nooit uit de mode raken. Flyer ontwerpen met foto's van uw producten, afbeeldingen van uw bedrijf of wolkenkrabbers zijn tijdloos en zullen uw boodschap altijd effectief overbrengen. Zij zijn bijzonder geschikt voor bedrijven die zakelijke diensten aanbieden, zoals adviesbureaus, financiële agentschappen of marketingbureaus.

Er zijn echter andere flyerontwerpen in opkomst, met meer minimalistische ontwerpen, zwart-witfoto's of prachtige landschappen. Deze hebben de neiging om minder te vertrouwen op objectieve verkooppunten en meer op visuals om een diepere impact hebben op de doelgroep van de flyer's. Zij zijn niet alleen bedoeld om te informeren, maar ook om de aandacht te trekken door een sfeer rond het product of de dienst te scheppen. Om dergelijke ontwerpen te gebruiken, heb je afbeeldingen van hoge kwaliteit en met een hoge resolutie nodig.

Welke ga je kiezen? Een van deze stijlen of iets anders? Laat het ons weten!

(Nov 4, 2021) Clemence Servonnat Creativiteit

Categories
Resent posts