0

Beste 2022 foto en ontwerp trends

Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om een ontwerp te maken. De Adobe suite is niet meer de enige optie en zelfs beginnende ontwerpers kunnen mooie kunstwerken maken voor hun website, social media of merkidentiteit als geheel.

Als creëren nu makkelijker is gemaakt, hoe kun je het dan zo mooi maken dat het blijft hangen en niet verouderd aanvoelt? Eén zegt dat je gewoon de juiste inspiratie moet vinden. Generieke beelden gebruiken is niet meer genoeg. We moeten nu meer dan informatief en accuraat zijn, we moeten trendy zijn.

Dus hoe kun je echt een sfeer rond je merk creëren en een trendy huisstijl hebben die lang blijft hangen? Laten we je inspireren met de beste designtrends voor 2022.


1. Natuurlijke stijl

Een van onze favorieten is absoluut de natuurlijke stijl ontwerpen. We zien ze steeds meer nu merken proberen geïdentificeerd te worden met een groener imago, maar de stijl gaat niet uit de mode. Groen is ongetwijfeld trendy op dit moment, vooral de donkerdere, meer tropische groentinten die perfect zijn voor een meer verfijnde stijl.

Als uw merk geassocieerd wil worden met elegantie, kwaliteit en een natuurlijk gevoel, dan is dit zeker de stijl die u moet kiezen voor uw merkimago.
Bovendien past dit soort thema bij vrijwel elk type bedrijf. Van schoonheidsproducten tot een concept store, tropische ontwerpen kunnen gemakkelijk worden aangepast.

Een mooi voorbeeld is het ontwerp dat Zenn Yo maakte voor het restaurant "The Glen".


Credit: Zenn Yo

Het logo ziet er geweldig uit, en dat geldt ook voor het interieur, dat met vergelijkbare kleuren is ontworpen. Door de huisstijl van het restaurant op een dergelijke manier te ontwerpen, wordt ervoor gezorgd dat het merkimago van het restaurant niet alleen duidelijk omschreven is, maar ook herkenbaar is ten opzichte van de rest.


2. Donkerder ontwerp

Donkere versies van websites zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden en om vele goede redenen. Ten eerste doen ze je ogen niet verschroeien als je 's avonds laat surft (en ja, dat doen we allemaal). Ten tweede zorgen ze voor zeer impactvolle websites wanneer je de juiste afbeeldingen gebruikt.

In het werk van ontwerper Samuel Scalzo bijvoorbeeld, is de gekozen afbeelding perfect verwerkt in de gebruikersinterface en zet het echt de sfeer rond het thema "ruimteverkenning" op de webpagina.

Credit: Samel Scalzo

Voor dit soort stijl is het essentieel om de juiste afbeeldingen te kiezen die niet alleen passen bij het ontwerp, maar ook een sfeer creëren rond het bedrijf. Donkerder ontwerpen zijn geweldig voor een modern en verbluffend merkimago.


3. Oude vintage afbeeldingen

Heb je ooit gedacht dat je in het verkeerde decennium geboren was of wenste je een bepaalde tijd en ruimte te bezoeken? Nou, de tijdmachine is misschien nog niet uitgevonden, maar dat betekent niet dat je niet dat vintage gevoel aan je merk kunt geven.

Van foto's van beruchte popsterren als Freddie Mercury en Brigitte Bardot tot beelden die helemaal teruggaan tot de jaren 1900, oude archiefbeelden kunnen een geweldige manier zijn om uw merk op te laten vallen.

En het is niet omdat je oude en retro beelden gebruikt dat dit betekent dat je communicatie verouderd zal zijn. Helemaal niet! Naar onze mening geeft het gebruik van dergelijk beeldmateriaal merken absoluut een hoogwaardige en geraffineerde uitstraling die ook een diepe knowhow uitstraalt. Het ontwerp dat Onss Mhirsi maakte voor het restaurant Pirata is het perfecte voorbeeld dat je moderniteit en geschiedenis met succes kunt combineren.

Credit: Onss Mhirsi

Door oude zwart-witbeelden te combineren met de unieke propositie van het restaurant, komt de ambitie van het merk om een authentiek Italiaans gevoel en zijn filosofie waarheidsgetrouw over te brengen, perfect naar voren.


4. Logo achtergrond

Veel ontwerpers gebruiken afbeeldingen als achtergrond voor een impactvoller logo en wow, wat ziet dat er goed uit. Wij zijn vooral fan van wat Anna Kartamysheva voor Lissy heeft gedaan met hun merkimago.

Credit: Anna Kartamysheva

Hoewel de term "Lissy" niet echt gemakkelijk te identificeren is met een specifiek product, wordt door de toevoeging van zo'n mooie afbeelding van bloemen op de achtergrond duidelijk waar het bedrijf voor staat: het leveren van bloemen aan haar klanten. Het is eigenlijk een eenvoudig concept, maar het brengt het idee heel doeltreffend over.

In combinatie met een origineel lettertype brengt het bovendien echt de sfeer rond het merk over en hoe uniek hun propositie is. Het is zeker een winnende look in onze boeken.


5. Geometrisch ontwerp

Hedendaagse stijlen zijn altijd in de mode geweest, maar heeft het er ooit zo goed uitgezien? Abstracte geometrische vormen kunnen een merk zeker pit geven en een gevoel van moderniteit teweegbrengen.

Om er een succes van te maken, moet je wel goed overweg kunnen met ontwerpsoftware. Aangezien het meestal symmetrie vereist, moet je perfect parallelle lijnen kunnen tekenen, dezelfde hoeken respecteren en rekening houden met de algemene synergie van alle vormen wanneer ze worden samengebracht.

Geometrische ontwerpen kunnen het best worden gebruikt in combinatie met heldere en scherpe kleuren en schreeuwen om out of the box denken, innovatie en originaliteit. Een van onze favoriete voorbeelden is van ontwerper Cleiton Moura.


Credit: Cleiton Moura

De combinatie van felle kleuren met zwart-witte beelden ziet er geweldig uit en brengt elk element in het ontwerp echt naar voren. Deze stijl zorgt zeker voor een onvergetelijke look.


6. Één lijn tekeningen

Misschien heb je dergelijke ontwerpen wel eens zien rondgaan. Ik moet zeggen, ze zijn erg populair in DIY poster video's of tatoeages bijvoorbeeld. Tenminste, dat is waar ik ze van ken.


Eenlijnige tekeningen worden steeds populairder, en niet alleen voor persoonlijke voorwerpen, maar ook om een goede foto net dat ietsje meer te geven. Svetlana Vasina demonstreert het heel goed met deze één-regelige illustratie van een vrouw die een kopje koffie drinkt in een leuk restaurant.


Credit: Sveltana Vasina

Door deze éénregelige illustratie toe te voegen aan de setting van het restaurant, krijgt het een meer verfijnde en geraffineerde uitstraling en voegt het echt iets toe aan wat anders misschien een gewoon restaurantbeeld zou zijn geweest.


7. Pastelkleuren


Nu de wereld de laatste tijd zo hectisch is, is het soms fijn om even te ontspannen en op adem te komen. Pastelkleuren zijn ideaal om een stijlvol beeld te geven en tegelijkertijd een kalm en rustgevend gevoel over te brengen. Misschien is dat de reden waarom deze stijl tegenwoordig zo populair is en vaak wordt gebruikt door beauty- of woninginrichtingsbedrijven. Dit werk van Dasha Dot is een perfect voorbeeld van hoe prachtig zo'n kleurenpalet op een website kan staan.

Credit: Dasha Dot

Het ontwerp is minimalistisch verfijnd en richt zich echt op het product in plaats van te veel lawaai rond te maken. Het kalmeert onze geest en brengt de gebruiker echt in de stemming voor een van die ontspannende kaarsen. Is dat ook niet het doel van het merk?

Dat was onze top 2022 van beeld- en designtrends. Nu is het aan u om uit te zoeken welke het beste bij uw merk past en waar u wilt dat uw klanten u mee associëren. Wilt u een ontspannen en geraffineerde vibe uitstralen of meer een moderne en dynamische?
Wat vond u van deze ontwerpstijlen? Laat het ons weten!

 

(Oct 25, 2021) Clemence Servonnat Creativiteit

Categories
Resent posts